Категорично заставам зад исканията на служителите в МВР, заяви Калин Стоянов

...
Категорично заставам зад исканията на служителите в МВР, заяви Калин Стоянов
Коментари Харесай

Вътрешният министър Стоянов: Категорично заставам зад исканията на служителите в МВР

Категорично заставам зад настояванията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, съобщи Калин Стоянов пред БНТ, в първото си телевизионно изявление като вътрешен министър.
" Техните претенции са справедливи. Като екип в Министерство на вътрешните работи направихме нашите оферти във връзка с бюджета, като те се припокриха изцяло с настояванията на обособените синдикални организации. Има неща, за които е юридически опит в продължение на години да бъдат изменени, само че не са. Надявам се на схващане от министъра на финансите ".
Разговорите с финансовото министерство предстоят, а от през днешния ден стартира да се преглежда и бюджетът, сподели Стоянов.
Антон Златанов ще остане шеф на " Гранична полиция ", сподели още министърът. На въпроса за какво Златанов се води краткотрайно назначен, отговори, че това е практиката в Министерство на вътрешните работи - управителните чиновници минават подобен стадий, с цел да може управлението да се убеди, че са подобаващи.
Бившите шефове на " Гранична полиция " и на СДВР ще останат част от системата на Министерство на вътрешните работи, посочи Калин Стоянов.
Министърът не е очаквал недоволството при назначението на Антон Златанов в " Гранична полиция ". Заяви, че Златанов е професионалист и е бил буфер сред протестиращите и полицията на 2 септември 2020 година Посочи още, че казусът с битите студенти под колоните на Министерски съвет не е бил под управлението на Златанов, както и че всички инспекции против него като шеф на Столична дирекция на вътрешните работи не са разкрили никакви нарушавания, в това число по времето на Бойко Рашков и служебните кабинети.
" Служителите на Министерство на вътрешните работи не охраняват единствено българската граница, а границата на Европейски Съюз. Гранична полиция е натоварена с този проблем и работи в тясна връзка с всички институции, в това число Европейската комисия ".
Заяви, че обстановката по границата е изключително динамична, като единствено за миналото денонощие са отблъснати сред 600 и 700 мигранти, които желаят да преминат границата.
" Надява се настояванията на Министерство на вътрешните работи да бъдат чути от финансовото министерство, тъй като не става дума единствено за възнагражденията на служителите на реда, а и претенции по отношение на тяхната среда на работа ".
Основен приоритет на Министерство на вътрешните работи е борбата с пътните катастрофи, сподели Калин Стоянов. Заяви, че би трябвало доста да се вдигне броят на досъдебните бързи производства за шофиране след използването на алкохол и опиати.
" Всеки ден ставаме очевидци на смъртни случаи и работим доста интензивно в тази посока по линия на сигурността на пътя. Разпоредил съм оптимално бързо да търсим надграждане на видеонаблюдението в София ".
Търсят се възможности да се купят спомагателни видеокамери и спомагателни дрегери, които служителите на реда да могат да употребяват. Задвижен е и план за обезпечаване на коли на " Пътна полиция ".
" Става дума за 370 автомобила, в това число високоскоростни. Там отпуснатите средства са от фонда за сигурност на придвижването "
Калин Стоянов поздрави всички чиновници на Министерство на вътрешните работи във връзка 144-годишнината от основаването на структурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР